MENADŽMENT KATEGORIJA

Odluke o asortimanu i nabavci donosimo imajući u vidu prvenstveno potrebe potrošača na našem tržištu.

Stvaramo vezu između proizvođača, maloprodaja i potrošača. U ovom procesu razmenjujemo informacije i zajednički razvijamo kategorije proizvoda a dobra koordinacija i komunikacija sa svim partnerima u lancu ključni su za naš uspeh.

Upravljamo nezavisno svim kategorijama proizvoda što podrazumeva pojedinačnu izradu strategije za proizvode svake robne marke, planiranje i ugovaranje asortimana, kao i praćenje prodaje i kretanja artikala na tržištu.

Kod planiranja i ugovaranja asortimana, rukovodimo se potrebama potrošača i situacijom na tržištu a ciljeve postavljamo u skladu sa ulogom i planom razvoja kategorije. Zajedno sa dobavljačima donosimo odluke o širini asortimana, pratimo profitabilnost kategorija, kretanja na tržištu i primenu propisanih standarda.

Izbor asortimana – dvosmerno sarađujemo sa partnerima u odabiru adekvatnog asortimana prilagođenog svakom prodajnom mestu

Planiranje – Kroz proces planiranja usklađujemo želje dobavljača sa mogućnostima firme, zahtevima tržišta i potrebama potrošača.